BLOGGER TEMPLATES AND Zwinky Layouts »

~nuffnang~

pengikut saye

Saturday, 1 February 2014

~rindukanlah..^^


salam sejahtera dan salam satu malaysia..hoho..^^

arini meh kita nyanyi2..

> the best song from encik mimpi <

RINDUKANLAH

ku benar benar sayang pada dirimu oh kasihku
janganlah engkau ragu pada diriku
daku berkelana mencari harapan yang kita impikan
dari terbitnya sang suria hingga tenggelam..

daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu..

rindu rindukanlah diriku
sepanjang hari harimu sayangku
ku adalah milikmu sayangku
ku adalah milikmu yang kau rindu
doa doakanlah diriku
di dalam hatimu
di dalam nafasmu
sepanjang hari harimu..

ku benar benar sayang pada dirimu oh kasihku
janganlah engkau ragu pada diriku..

daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu..

rindu rindukanlah diriku
sepanjang hari harimu sayangku
ku adalah milikmu..

daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
oh ikhlas ikhlaskan lah hatimu..

daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
oh jangan janganlah kau bersedihkan hatimu kekasih..

rindu rindukanlah diriku
sepanjang hari harimu sayangku
ku adalah milikmu <3

~lirik yang sangat menyentuh hati..thanz to mr.yellow coz dedicate this song for me..
appreciate it..^^ 


Friday, 31 January 2014

~the beautiful story..=)


salam sejahtera dan salam satu malaysia..hoho..^^
meh bace kisah dibawah..

Beautiful story…..
A very poor man lived with his wife.


 
One day, his wife, who had very long hair asked him to buy her a comb for her hair to grow well and to be well-groomed.

The man felt very sorry and said no. He explained that he did not even have enough money to fix the strap of his watch he had just broken. She did not insist on her request.

The man went to work and passed by a watch shop, sold his damaged watch at a low price and went to buy a comb for his wife.

He came home in the evening with the comb in his hand ready to give to his wife.

He was surprised when he saw his wife with a very short hair cut.

She had sold her hair and was holding a new watch band.

Tears flowed simultaneously from their eyes, not for the futility of their actions, but for the reciprocity of their love.

moral of the story
To love is nothing, to be loved is something but to love and to be loved by the one you love,that is EVERYTHING. Never take love for granted.

BY: O. Henry

~ cinta dan anugerah !!


selamat sejahtera dan salam satu malaysia..hoho..
entry ke 2 untuk taon 2014 nak story about L.O.V.E ..
chewahhh mcm dokter cinta la plak kan..

~ dlm ayat dibawah ni terselit makna yang tersurat dan tersirat..


apa yang anda faham??

kadangkala manusia itu lupa yang cinta adalah syarat berlangsungnya kehidupan perkahwinan.. 
tapi harus ingat..

TANPA CINTA ,PERKAHWINAN ITU AKAN MATI ,
IBARAT RUMAH KOSONG TANPA PENGHUNI..

"cinta bukan mencari seseorang untuk kita hidup bersama,
ianya mencari seseorang yang anda tidak boleh hidup tanpanya..
kerana dia adalah segala-galanya..^^

"Apabila seorang lelaki menyukai kepada seorang wanita,hendaklah perasaan itu diterjemahkan melalui usaha untuk bernikah dengannya.."

moral of the story
betapa indahnya hati dan perasaan yang Allah kurniakan pada setiap hambanya =)


ape pula pandangan mr.yellowish ea..?? =)

Dicerai kerana gelap..!!

salam sejahtera dan salam satu malaysia..hoho..=)
semoga anda semua diberkati oleh Allah.. 
ditaon baru,bulan baru n entry baru ni..ade kisah yang ingin dikongsi bersama..
diharap kita suma dpt mengambil pengajaran drpd kisah ini.. 
sape yang dah pernah bace artikel ni??
yang dah bace tu..boleh bace lagi..yang x bace lagi tu..meh lekat kat wall ni..kita bace dulu ea..^^

ummm..dunia akhir zaman..bab kawen pon boleh wat maen2...klo warna kulit jadi persoalan..kenapa x batalkan je sebelom kawen..nampaknye tempoh 6 tahun perkenalan sebelum diijab kabul tidak menjamin ape2 kerana hanya bertahan selama sebulan.

wahai kaum adam..take note!!
sebelum anda ingin membuat keputusan..berfikirlah sewarasnya..jangan jadikan kelemahan seorang hawa sebagai bonus untuk anda berbuat sesuka hati..fitrah manusia dilahirkan untuk saling melengkapi..trimalah kekurangan dan kelebihan pasangan anda seadanya seperti diawal percintaan dahulu..

buat kaum hawa
carilah pasangan yang boleh menerima anda seadanya..yang boleh membimbing anda kejalan yang diredhai oleh Allah..yang setia disisi dikala rumah tangga anda sedang diuji,yang menasihati anda dikala anda alpa,yang sabar dengan karenah anda..dan sedia memberi tunjuk ajar dikala anda ingin berubah..

jadilah wanita yang solehah^^

mcm lirik lagu ni..
isteri cerdik yang solehah..penyejuk mata..penawar hati..penajam fikiran..
dirumah dia isteri..dijalanan kawan..diwaktu kita buntu..dia penunjuk jalan..

moral of the story,
yang mana baik kita terapkan dalam diri..yang mane buruk kita buang ketepi.. 
insya'allah bahagia itu milik kita akhirnya..


Friday, 26 July 2013

~ahli baru..^^


salam sejahtera dan salam satu malaysia.. 
umm bila dah lama x update blog terasa macam nak update banyak2 je..
hehe..post ni nak cerita tentang kehadiran ahli baru dalam family..
firstly, bersyukur kpd Allah S.W.T kerana telah mengurniakan keluarga yang bahagia,adik bradik yang sepakat dan semoga semua ini berlanjutan hingga ke akhir hayat..amin..

berbalik kepada topik asal..alhamdulillah taon ni bertambah lagi ahli baru dalam family..
nur khaira rasyiqah yang selamat dilahirkan pada tanggal 27 june 2013..
anak sedara yang pertama..he3..
p/s dari makngah :
 semoga khaira menjadi anak yang cerdik,
mendengar kata,solehah
 dan
 sentiasa cute mcm makngah..(ha3)


pic khaira bersama ibunye..^^
comel kan???


kembali setelah menyepi^^


salam sejahtera dan salam satu malaysia..peace^^

pejam celik,pejam celik terasa sekejap jea masa berlalu..dari tadika ke sekolah rendah..pastu naek ke sekolah menengah n then further study ke peringkat lebih tinggi..n after that masoklah kealam pekerjaan..umm rasa macam mimpi jea..namun realiti...he3

bila dah masok ke alam pekerjaan nie..masa punyalah terhad..nak update blog pon x sempat..that why la blog ni lama menyepi (berhabuk+bersawang sudah) xpe2..arini owner blog ni maw cuci2 sampai bekilat..ha3

umm bak kata my 'BEST FRIEND'.. 
~nukilan tak brape nak meriah kalo x diselitkan dengan picture..^^
so..meh nak share..ha3


moral of the story
time is gold..so,pandai2 la membahagikan masa..=)



Thursday, 20 December 2012

salam sejahtera dan salam satu malaysia..hoho..
emmm..esok nk kne tggalkan family...sedeyhnye..=(
~ will miss them.. 
~ my happy family ~

~ you're number one for me..!~

~ my sister and brother ~

~ it's me ~

~ my brother (mat cerap) ~

~ my brother (azam) ~

~ my younger sister (atie) ~

~my younger brother (ijat) ~



*credit to mat cerap for the owesom video..