BLOGGER TEMPLATES AND Zwinky Layouts »

~nuffnang~

pengikut saye

Tuesday, 24 January 2012

~sekadar peringatan bersama~


Kisah benar: Akibat dedah AURAT di facebook....... kisah ini mengenai seorang hamba Allah. Beliau merupakan seorang wanita yang aktif berfacebook... dalam facebook nya mempunyai banyak koleksi gambar yg tidak menutup aurat... selepas beliau meninggal dunia, ibunya sentiasa bermimpi beliau merayu kepada ibunya supaya delete gambar2nya yg tidak menutup auratnya di facebook... malangnya tiada siapa...... yang mengetahui password facebooknya... jadi, kemungkinan besar, rohnya tidak tenang dengan dosa auratnya yang dibiar begitu saja menjadi tatapan umum.... dan ingatlah, azab untuk kita yg sengaja membiarkan aurat kita dilihat oleh lelaki bukan mahram ialah API NERAKA! *Cerita ini menjadi iktibar dan pengajaran buat kita, supaya usahlah letak gambar di facebook, terutama sekali gambar kita yang tidak menutup aurat dengan sempurna.... kita tak tahu bila kita akan mati... jadi, tolonglah kalau anda sayangkan diri anda, deletelah gambar yang tidak sepatutnya.... Akhir kalam, moga roh beliau dicucuri rahmat Ilahi...ameen...Al-Fatihah

p/s:di copy kat facebook ayat-ayat jiwang^^bleyh la same2 ambk iktibar erk..=)

3 comments :

Lily Suhaili said...

Yupp..
Sepatutnya macamtu lah ..
Tambah2 yg dah meninggal..
kesian diorang punya aurat yg masih org boleh tgk lg mcm kat fb dll ..

mikeyvio said...

sbb 2 xltak gmbr dlm fb. huhu

nurhafizah shaffril said...

ummm..2 la kan..semoga ia dpt mnjadi pengajaran kpd kita semua..=)